Aiguille du Midi, foto: S. Petovar
Matterhorn, foto: M. Renčelj
Huascaran, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Iskanje
NOVICE > Alpinistični odsek  
  Prijavi se!

Objavil/a: Sebastijan Petovar, nedelja, 21. oktober 2018, ogledov: 664

Poročilo zbora alpinistov 2018

Več v novici!

V soboto 13.10.2018 je na Ruški koči na Arehu potekal zbor alpinistov v organizaciji AO TAM in AO Kozjak Maribor. Zbralo se je nekaj čez 100 alpinistov in simpatizerjev alpinizma iz celotne Slovenije.

Kljub izredno topli jeseni, soncu in 20+°C v dolini, smo na Arehu vsi doživeli toplotni šok, saj je Pohorje s svojim 1250 m nadmorske višine, pokazalo, da tudi štajerskih bregov ni za podcenjevati. A po dobri hribovski navadi smo znali poskrbeti za ogrevanje telesa - vsakega udeleženca je na vhodu čakal aperitiv - za pogumne izvrsten šnops, za tiste z izbranim okusom pa domači zvarki v obliki zelišč, medu, sadja...seveda v verziji špricarja z dodatkom šnopsa, saj preveč sladkorja nikoli ni zdravo. Medtem je potekal tudi srečelov, dekleta so z deljenjem srečk razvrščala ljudi v kategorijo tistih s srečo in tistih brez, saj so kasneje samo nekatere izmed njih prinesle zanimive nagrade. Ker je začel padati mrak, smo se hitro prestavili v šotor, kjer je sledil uradni nagovor vseh zbranih, predstavitev obeh odsekov in podelitev priznanj za nove alpiniste. Še enkrat čestitamo dekletam in fantom!

Slediti bi moralo predavanje, vendar se je, na žalost ali na srečo, zataknil na štajerski avtocesti, zato smo pohiteli z večerjo - s Pohorskim loncem. Ko se je uro kasneje predavanje začelo, smo vsi vedeli, zakaj je bilo vredno čakati, saj je ura in pol minila kot bi mignil. S svojimi dogodivščinami, anekdotami in moralnimi resnicami sta nas Andrej in Marko popeljala tja, kjer smo najrajši in nam (upam) dala motivacijo ter zagon za nadalno doseganje nedosegljivega.

Dogodek je pozno v noč nadaljevala glasbena skupina The Rocktors, ki jim oprostimo naslavljanje s "starimi planinci", ker so nas s svojimi izvedbami najboljše rock glasbe spravili na noge in zlomili upor še najbolj zagriženih neplesalcev.

Ajda
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami

Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Bran©o