Aiguille du Midi, foto: S. Petovar
Matterhorn, foto: M. Renčelj
Huascaran, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Iskanje
NOVICE > Planinsko društvo  
  Prijavi se!

Objavil/a: Barbara Črepnjak, ponedeljek, 18. januar 2021, ogledov: 538

Jože Murko (1933-2021)

V januarju se je za vedno od nas poslovil dolgoletni član, vodnik, član upravnega odbora in predsednik Planinskega društva TAM Maribor Jože Murko.

Rojen je bil 3. 12. 1933 v Podplatu. Planinski organizaciji se je pridružil leta 1952 kot član PD Celje. Po selitvi v Maribor in zaposlitvi v Metalni se je vključil v tamkajšnjo planinsko dejavnost. Med leti 1966 in 1970 je vodil planinsko skupino Metalna, ki je delovala znotraj Planinskega društva TAM. Kljub uspešni karieri je vseskozi ostal zvest društvu. Deloval je kot vodnik in član upravnega odbora, med leti 1997 in 2008 pa tudi kot njegov predsednik. Njegove prednostne naloge v času predsedovanja so bile predvsem izboljšanje finančnega položaja društva in s tem optimalnejše izvajanje programov. Temu je sledilo intenzivnejše vlaganje v razvoj društva predvsem s pridobivanjem novega kadra in strokovnim izobraževanjem ter tehničnimi izboljšavami. Za svoje delovanje v planinski organizaciji je bil večkrat nagrajen, nazadnje leta 2011 s svečano listino Planinske zveze Slovenije.    

Planinci se ga bomo vedno spominjali predvsem po organizaciji izletov z močno kulturno noto in nagovorih s pretanjenim humorjem.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami

Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Bran©o