Aiguille du Midi, foto: S. Petovar
Matterhorn, foto: M. Renčelj
Huascaran, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Dolomiti, foto: M. Renčelj
Iskanje
NOVICE > Alpinistični odsek  
  Prijavi se!

Objavil/a: Sebastijan Petovar, ponedeljek, 19. julij 2021, ogledov: 191

TABOR NA KOROŠICI, 25.-27.6.2021

Povzetek tabora na Korošici.

Več v novici!

Znanje, ki smo ga pridobili v letošnji alpinistični šoli, smo si tečajniki zelo želeli čimprej preizkusiti tudi v praksi, zato se nas je precej prijavilo na plezalni tabor na Korošici. Na vroč predvečer podaljšanega zadnjega junijskega vikenda smo se s polnimi avti opreme dobili na parkirišču na planini Podvežak. Težki nahrbtniki, ki s(m)o jih nekateri komaj privlekli do kontejnerjev na Korošici, so zagotavljali, da tudi brez uradne kuhinje ne bomo lačni in žejni. Dva vlažna in malce plesniva kontejnerja, ki vsaj začasno nadomeščata pogorel Kocbekov dom, sta bila naša streha nad glavo, tretji pa po petkovem temeljitem čiščenju naša shramba in kuhinja.

Vročina je bila v hribih znosna, zato je bilo tudi vreme za plezanje super. Porazdelili smo se v navez, ki so plezale v stenah Lučkega dedca, Vršičev in Vežice. Tam smo srečali tudi plezalce iz AO Kamnika, ki so imeli istočasno alpinistični tabor, šotorili pa so malo nižje od nas.

Popoldne smo počivali, kuhali na gorilnikih in v velikih loncih z drugega konca travnika nosili snežnico za prekuhavanje  (izvira pitne vode nismo našli), zvečer pa si zakurili ogenj.

V soboto je bilo precej hladneje, ampak za plezanje še vedno odlično vreme. Skupaj s tistimi, ki so se nam priključili zjutraj, smo se razdelili v naveze in se podali v bližnje stene. Popoldansko-večerni program je bil podoben, z izjemo turnirja taroka pod streho in stand-up komikov, ki so nas zabavali ob ognju.

V noči s sobote na nedeljo je nevihta zmočila hribe, zato se nas je večina odločila za bolj zgoden odhod domov, nekateri z ovinkom čez Ojstrico. Po skoku v Savinjo in kosilu pri Privošniku v Šempetru nam je ostalo še ravno dovolj energije za vožnjo domov.

Skupno število udeležencev tabora: 19 oseb

Spisek preplezanih smeri: Lepa smer, Smer mimo votline, Spominska smeer Geršak – Grčar, Severozahodni raz, Rekrutska smer, Smer Knez – Planinšek, Nežna, Preložinikova smer, Smer Anžin – Pintar – Pristovnik, Poljska poč, Večerna smer, Lukmanova, Črna jama…

 

Ana
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.

Iskanje med novicami

Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Bran©o