Tabor Ailefroide

AO 16. junij, 2023 602
Tabor Ailefroide

Letošnji poletni plezalni tabor načrtujemo v Ailefroide v Franciji med 8. in 16. julijem.


Zdravo,

letošnji poletni plezalni tabor se približuje, načrtujemo ga v Ailefroide v Franciji med 8. in 16. julijem.

Lokacija in aktivnosti:

Ailefroide je majhna visokogorska vasica (cca. 1550 m) v pogorju Ècrins, ki ponuja širok nabor aktivnosti. V neposredni bližini kampa je veliko število večraztežajnih navrtanih in frikovskih smeri (granit), hkrati pa je to tudi izhodišče za alpinistične cilje v pogorju Ècrins (najvišji vrh je Barre des Écrins, 4102 m), pohodništvo, kolesarjenje, celo veslanje, v okolici uro oddaljenega Briançona je veliko plezališč, skratka, možnosti za aktiven dopust je veliko.

Tabor je namenjen vsem članom odseka, vabljene tudi družine. Tečajniki lahko frikate, za večraztežajne smeri pa se nujno predhodno dogovorite z alpinisti. Na taboru vsak aktivnosti planira zase.

Spanje:

Spali bomo v kampu Camping d'Ailefroide. Cena je 7,9 EUR na osebo in vključuje osebo, avto, šotor, turistično takso. Elektriko ima le nekaj parcel, ki pa jih ni možno rezervirati – le na licu mesta (elektrika 4 EUR/dan), na drugih parcelah elektrike ni. Kamp je zelo prostoren (skoraj 17 ha), vsak si po želji izbere svoj prostor, tako da je zelo primeren za večje skupine. V vasi je poleg kampa zelo malo drugih nastanitev.

Rezervacija:

Ker za večje skupine v kampu svetujejo individualne prijave, naj vsak rezervacijo opravi sam. Predlagam, da spanje rezervirate glede na to, s kom se boste peljali. Ob rezervaciji se plača akontacija, preostanek pa v kampu. V kolikor kdo potrebuje pomoč pri rezervaciji, naj me kontaktira. Ker je kamp res ogromen, predlagam, da smo na kupu. Koristilo bi tudi, če ima kdo večji šotor/plahto za primer slabega vremena in družaben prostor – vpiši v tabelco. ????

Rezervacija: https://ailefroide.fr/camping/reserver-votre-sejour/

Hrana:

V vasi je poleg kampa manjša trgovinica z osnovnimi stvarmi, kjer pa so cene višje. Splača se narediti večji nakup v pol ure oddaljenem L'Argentière-la-Bessée ali kje prej. Poleg trgovinice in kampa je v vasi še nekaj lokalov, restavracija in trgovina s plezalno opremo, za ostalo pa je treba v dolino. ????

Vodnički:

Nekaj imava midva, se da pa vodničke izposoditi ali kupiti tudi v vasi.

-        Classics routes in the Ècrins – nabor klasičnih ciljev v pogorju

-        Ailefroide climbs – okolica kampa, večinoma navrtane večraztežajke

-        Briançon climbs – športnoplezalni vodniček (še zrihtam)

-        Oisans nouveau, Oisans sauvage Livre Est – 547 smeri, večje področje, v francoščini, imam v fizični obliki

Pot:

Iz Maribora je 889 km (cca. 10 ur vožnje). https://goo.gl/maps/X9tajucu3nbP6K4u7

 

Prijave:

Zaradi lažje organizacije se vpišite v tabelo.

Tabor Francija

Vodja tabora: Špela Habulin (031 457 640 ali spelahabulin@gmail.com)

 

Pridite, fino bo! Granit je zakon. ???? Držimo pesti za vreme.

Lp, Špela

Iskanje

Največ ogledov