Občni zbor alpinističnega odseka TAM Maribor

AO 20. februar, 2024 37
Občni zbor alpinističnega odseka TAM Maribor

Občni zbor alpinističnega odseka TAM Maribor bo v soboto 9.3.2024 s pričetkom ob 18. uri na planinski Koči Grohot pod Raduho.


Strošek polpenziona (večerja, nočitev in zajtrk) je 41 evrov. Udeležbo na občnem zboru je treba prijaviti najkasneje do srede 6.3.2024 in poravnati znesek pri načelniku AO.

 

Uvodno predavanje bo imel Andrej Gradišnik – Mount Everest 2023

 

Na predavanju v okviru občnega zbora AO TAM, nam bo v veliko čast in veselje gostiti Andreja Gradišnika, enega izmed 19 Slovencev, ki so stopili na najvišji vrh sveta - Mount Everest (8848 m), o čemer bo tudi predaval. To mu je uspelo 18. maja 2023. 

Andrej Gradišnik je član Koroškega alpinističnega kluba. Je izkušen alpinist in alpinistični inštruktor, saj se ponaša s približno 500 vzponi v Alpah, Dolomitih, Andih, Patagoniji, Kirgiziji, Karakorumu in Himalaji. Med vzponi so tudi številne prvenstvene smeri. Mount Everest ni bil njegov prvi osemtisočak, saj se je s še štirimi koroškimi soplezalci leta 2012 brez šerp in uporabe dodatnega kisika povzpel na  8051 m visoki Broad Peak. Takrat se je tudi resneje poigral z mislijo o Everestu. A ker so ravno takrat svet obkrožile fotografije kolon in zastojev pod vrhom Everesta, je ob razmisleku: »Ne, tega pa res nočem!«, idejo opustil. A ker, kot sam pravi, bi mu bilo na smrtni postelji žal, da ni v živo videl in doživel Everesta, se je čez dobrih deset let od takrat odločil za naskok na njegov vrh.

Povezava do njegovega bloga: https://andrejgradisnikeverest.blogspot.com/

In do podcasta PZS V steni: https://podcast.pzs.si/2023/10/03/14-andrej-gradisnik-druzina-mati-fabrika-in-gore-s-sanjami-do-vrha-everesta/

 

Dnevni red občnega zbora AO: 

1. Pozdrav Načelnika

2. Izvolitev verifikacijska komisije in zapisnikarja

3. Poročilo organov AO

4. Razprava o poročilih

5. Plan AO za leto 2024

6. Poročilo verifikacijske komisije

7. Razrešitev dosedanjih organov in izvolitev novih

8. Razno

 

Načelnik AO

Iskanje

Največ ogledov