Stran: 15, prikazani zapisi od 169 do 180

28. maj, 2020

POHORJE

Izlet bo v soboto in nedeljo, 6.-7. 6. 2020.

28. maj, 2020

KOBLA, ČRNA PRST, RUDNICA

Izlet bo v soboto in nedeljo, 6. in 7. 6. 2020

24. maj, 2020

Nadaljevanje društvenih aktivnosti

Skladno z odpravo nekaterih ukrepov, bomo v PD AO TAM ponovno začeli z organiziranimi aktivnostmi. Ob tem bomo upoštevali trenutno veljavne ukrepe in se prilagajali morebitnim spremembam razmer. Hkrati obveščamo, da je pisarna za pobiranje članarin odprta po ustaljenem urniku.

5. maj, 2020

Zgodbe z Grenlandije

Stane Klemenc

V četrtek 7.5.2020 bo Stane Klemenc, alpinist, gorski reševalec, gorski vodnik, profesionalni fotograf, kajakaški trener in še kaj, predstavil plezanje, veslanje in potovanje po Grenlandiji, ki jo je obiskal na kar šestih odpravah.
Pridruži se predavanju: Povezava na predavalnico (klik!)

29. april, 2020

Zgodbe iz izolacije: Matija Volontar - SMAR, smer, smisel

V četrtek, 30. aprila, ob 20.00 bo predaval alpinist Matija Volontar (AO PD Jesenice). Na sporedu bodo akcije v okviru SMAR - slovenske mladinske alpinistične reprezentance in zanimive ture v lastni režiji.

Več v novici!

20. april, 2020

Alpinizem na robu sanj

Luka Lindič

V četrtek 23.4. ob 20:00 bo predaval svetovno znani alpinist Luka Lindič iz AO PD Celje-Matica. Predstavil bo nekaj najbolj dih jemajočih zgodb, ki jih je doživel skupaj z Ines Papert.
Povezava na predavalnico: Pridruži se predavanju (klik!)

20. april, 2020

Priporočila PZS v času sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa

Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in na balvanih ter ostale dejavnosti v gorskem svetu v času postopnega sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa. Priporočila veljajo od 20. aprila 2020 in do spremembe oz. preklica.

 

Celotna vsebina - https://ka.pzs.si/novica.php?pid=14273

16. april, 2020

Kako so punce odprle Pandorino skrinjico - prvi 'Babji tabor'

V četrtek, 16.4. ob 20:00 nam bo predavala Marta Krejan Čokl iz Alpinističnega kluba Ravne na Koroškem.

7. april, 2020

Senja - plezanje pod severnimi siji in ledenimi svečkami

Marija Jeglič

Vabljeni na spletno predavanje mlade alpinistke Marije Jeglič iz AO PD Ljubljana Matica, članice SMAR in najuspešnejše slovenske alpinistke leta 2018. V četrtek, 9. april 2020 ob 20h

Več v novici!

23. marec, 2020

POMEMBNO: Poziv k začasnemu zaprtju naravnih plezališč

Zaradi epidemije novega koronavirusa pozivamo planinska društva, odseke in druge skrbnike naravnih plezališč, da jih do nadaljnjega zaprejo, obiskovalce pa k doslednemu upoštevanju ukrepov, saj lahko le z odgovornim ravnanjem pripomoremo z zajezitvi širjenja epidemije in zmanjšamo tveganje za nesreče.

 

Več v novici!

 

16. marec, 2020

Priporočila za člane KA PZS v zvezi s COVID-19

Če se nameravamo odpraviti v gore, pomislimo še na nekaj. V dneh, ko zdravstveni sistem deluje na najvišjih obratih, ko so zdravniki in medicinsko osebje po cele dneve obremenjeni, sistem zaščite in reševanja pa s polno paro pripravlja teren, s katerim bo obvladoval najhujše, se zaustavite in za trenutek pomislite, kje so vaše meje. Najmanj, kar si v teh dneh želimo, so nesreče v gorah. Vse to bo namreč še bolj obremenilo tako reševalni kot medicinski del osebja, ki je že tako ali tako do skrajnosti obremenjeno.

Več v novici...

13. marec, 2020

Sestanki AO PD TAM

Zaradi trenutne zdravstvene in varnostne situacije v državi in svetu so odpovedani sestanki PD in AO ter vse aktivnosti v društvu. O preklicu odpovedi boste obveščeni.

Hvala za razumevanje